Info Yoga

Lees hier meer over yoga tijdens de zwangerschap

yoga zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is het een heel goed idee om aan yoga te doen.

Echter zijn niet alle oefeningen even geschikt als je zwanger bent. Bij zwangerschapsyoga ligt de focus op sommige momenten op een andere plek. Bijvoorbeeld meer op het versterken van het bekken, zodat de neerwaartse druk van het kindje beter kan worden gedragen. Er wordt gewerkt aan de houding en rugspieren, omdat de gewichtsverdeling verplaatst en er meer gewicht aan je rug komt te “hangen”. Ook gaan we aan de slag met het creëren van meer ruimte in het bekken, wat kan helpen tijdens de geboorte. 

Maar naast de lichamelijke oefeningen, is yoga ook heel belangrijk om de juiste ontspanning te kunnen vinden. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen tijdens je zwangerschap om je lichaam te kunnen laten rusten en je kindje goed te laten groeien. 

Echter zijn niet alle oefeningen even geschikt als je zwanger bent.

Bij zwangerschapsyoga ligt de focus op sommige momenten op een andere plek. Bijvoorbeeld meer op het versterken van het bekken, zodat de neerwaartse druk van het kindje beter kan worden gedragen. Er wordt gewerkt aan de houding en rugspieren, omdat de gewichtsverdeling verplaatst en er meer gewicht aan je rug komt te “hangen”. Ook gaan we aan de slag met het creëren van meer ruimte in het bekken, wat kan helpen tijdens de geboorte. 

Maar naast de lichamelijke oefeningen, is yoga ook heel belangrijk om de juiste ontspanning te kunnen vinden. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen tijdens je zwangerschap om je lichaam te kunnen laten rusten en je kindje goed te laten groeien. 

Tijdens de yogasessies komen de ademhalingstechnieken vanuit de cursus hypnobirthing aan bod. Deze ga je richting je bevalling ook in de yogales oefenen en herhalen zodat deze in je onderbewustzijn inslijten en je ze makkelijk kan toepassen tijdens je bevalling. 

yoga zwangerschap 2
Zwangerschapsyoga

Ook is yoga erg fijn om contact te maken met het kindje in je buik.

 In het dagelijkse leven zijn we vaak erg druk en soms vergeten vrouwen zelfs dat ze zwanger zijn. Dat is natuurlijk niet erg, het is zelfs heel normaal. Maar dan is een uurtje samen op een mat juist extra bijzonder en zal je zien dat je kindje misschien wel meebuitelt met de oefeningen. 

Daarnaast zwemt je kindje in jouw emoties en zal ook hij of zij relaxed uit de les komen. 

Het is een misvatting dat je lenig moet zijn om yoga te kunnen doen. Yoga is geschikt voor iedereen en voor elk lichaamstype. 

Wij bieden onze zwangerschapsyoga 1 op 1 aan.* Dit doen wij omdat wij het belangrijk vinden om echt de persoonlijke aandacht te kunnen bieden. De focus ligt even helemaal op jou, fijn toch?

* Eventueel is het mogelijk om de lessen met een vriendin te volgen, neem contact met ons op om de voorwaarden te horen. 

De voordelen van onze yogasessies

yoga zwangerschap liggend

Ben jij klaar voor je mooiste bevalling?