Voeding

Lees hier alles over voeding met betrekking tot zwangerschap

voeding banaan

Gezonde voeding is belangrijk voor iedereen, maar helemaal voor een zwangere vrouw en haar kindje.

Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan naar de kracht van voeding, maar ook naar de risico’s ervan. Waar onze moeders alleen het advies kregen om te matigen met alcohol en sigaretten, lijkt het lijstje waar je nu rekening mee moet houden oneindig. 

Maar wat kun je nou beter wel eten, of juist even niet? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet in ons e-book Zwangerschaps Guide

Naast dat je de juiste hoeveelheid vetten, eiwitten en koolhydraten binnen moet krijgen, zijn je vitamines en mineralen belangrijk bij de ontwikkeling van je kindje. 

Maar voeding kan nog veel meer voor ons doen. Denk aan de misselijkheid die je in de eerste drie maanden kunt ervaren. Deze kun je verminderen door bijvoorbeeld gemberthee the drinken en s ochtends eerst iets lichts te eten voordat je opstaat. 

Of dat je je energie beter kunt vasthouden als je meer vet en minder koolhydraten eet. 

Allemaal dingen die aan bod komen tijdens een persoonlijk voedingsconsult.

Maar wat misschien nog wel de belangrijkste rede is waarom vrouwen bij ons komen, zijn die rottige kilo’s die bij een zwangerschap horen. Hoe kun je een “belly-only” zwangerschap hebben? Hoeveel kcal heb je nou echt extra nodig en hoe kun je voorkomen dat je die lekkere slagroomtaart MOET opeten? Natuurlijk zijn er vrouwen die flink aankomen tijdens de zwangerschap, maar als je dat echt niet wilt, is dat te voorkomen, maar maak je ook geen illusies. tussen de 10 en de 12 kilo is heel normaal. Is het toch meer? Maak je niet druk, na je zwangerschap kun je weer aan de slag om die kilo’s er af te krijgen. En ook dan zijn we er voor je. 

Wanneer je Personal Training bij ons doet, krijg je standaard begeleiding op gebied van voeding en monitoren we je uitgebreid. 

In ons small group concept kun je kiezen voor een extra aanvulling waarbij je iedere maand een voedingsconsult kunt plannen met een van onze coaches. 

Ben jij er klaar voor?

voeding buik

Ben jij klaar voor je mooiste bevalling?