WIe ben ik?

Leer mij beter kennen en lees waarom ik dit doe.

Sam de geus

Samen met mijn man Cees heb ik een personal trainingsstudio in Broek op Langedijk en wij begeleiden al jaren zwangere vrouwen op gebied van training en voeding (Common Heroes).

Het was en is zo mooi om te zien wat een fit lijf doet met je geest en hoeveel voordeel je hebt als je conditie nog mooi op peil is als je de bevalling ingaat. Want eerlijk is eerlijk, bevallen is een marathon ladies.

In 2017 werd ik zelf zwanger en waren de rollen eens omgekeerd. Ik mocht zelf ervaren wat vele voor mij hadden meegemaakt.

Je krijgt als zwangere vrouw zo veel slechte bevallingsverhalen te horen, dat je jezelf gaat afvragen of je het wel kan, of je de pijn wel aankunt. Langzaam aan vullen je hersenen zich met negatieve gedachtes (verhalen van anderen). En je brein is sterk.

Ik wilde dat niet, ik wilde graag een mooie ervaring, want die hoor je ook.

Ik ben zelf nogal van het speuren naar kennis en ik struinde het internet af naar alle informatie over bevallen. Ik raakte geïnspireerd door het verhaal van Marie Mongan, oprichtster van het Hypnobirthing concept.

Haar slogan: ‘We believe that every woman has within her the power to call upon her natural instincts to bring about the best possible birthing for her baby and herself’

Zij vertelt het verhaal wat we diep van binnen eigenlijk wel weten, namelijk dat bevallen iets is waar ons lichaam voor is gemaakt.

We zijn in de afgelopen jaren steeds meer verwijderd geraakt van ons instinct en daar komt nog bij dat er een angst is voor pijn. Maar is dit nodig? Ik kan volmondig zeggen NEE.

Marie’s visie over pijn is prachtig en omvattend: ’There’s no pain involved, when there’s no fear involved.

Samen heb ik met Cees de cursus gedaan en ik ben ontzettend geïnspireerd door Freya, die alles zo prachtig vertelde.

Ik heb de oefeningen gedaan, de ademhalingen, de meditaties en ik bleef trainen en yoga doen tot op de allerlaatste dag (letterlijk).

Hoewel je sommige dingen niet in de hand hebt, stonden de sterren op 7 februari gunstig voor mij en heb ik de prachtige badbevalling gehad waar ik zo hard voor heb gewerkt (klik hier voor mijn verhaal).

Mijn bevalling verliep soepel, mijn herstel nog veel sneller. Een krachtig lijf kan zó veel aan. Dat hadden wij al eerder ervaren bij onze klanten, dit nu zelf meemaken was de kers op de taart.

Wat ik zelf ontzettend gemist heb is dat iedereen denkt dat zwangere vrouwen behoefte hebben aan kopjes thee, pasteltintjes, slappe oneliners en suffe “pufcursussen” waar geen man ooit mee naartoe wil (mits je hem naderhand iets lekkers belooft :-P)

Dat moet toch anders kunnen? Zwanger zijn/worden en bevallen is namelijk een mega prestatie en vrouwen die net zijn bevallen zijn eigenlijk gewoon fucking rocksterren. En daar hoort daar hoort een moderne benadering bij. Een programma wat écht klopt, een programma wat vrouwen in hun kracht zet, 9 maanden lang. En natuurlijk het begin is van nieuw leven en nieuwe mama’s.

Daarom is dit niet de standaard pufcursus. Maar een programma met de meest belangrijke bouwstenen: Trainen, voeden en hypnobirthing. Alles om een krachtige en soepele eerste ontmoeting te hebben met jouw kindje.

Sam de Geus contact

Ben jij klaar voor je mooiste bevalling?