Opzet zwangerschapscursus

Hier lees je meer over de opzet van onze zwangerschapscursus: hypnobirthing. Onze cursus vindt plaats in de regio van Alkmaar.

Er zijn heel veel verschillende soorten zwangerschapscursussen.

Hypnobirthing is er een waarbij voorkeur de geboortepartner bij aanwezig is. Veel mannen zijn bang voor het suffe puffen, wat je vaak in films ziet, maar dat is niet het geval bij deze cursus.

Tijdens deze cursus is een van de belangrijkste en steeds terugkomende elementen hoe je je natuurlijke endorfines (pijnbestrijders) kunt aanspreken en werken. En daar komt de geboortepartner goed bij van pas. Hij of zij kan jou als moeder begeleiden in een diepe ontspanning waardoor de geboorte een soepeler verloop kan hebben.

Ook komt er tijdens de cursus uitgebreid aan bod hoe een natuurlijke bevalling verloopt. Wij weten uit ervaring dat kennis al heel veel zorgen weg kan nemen. Ook en vaak juist bij de partner want die kunnen bang zijn om zichzelf nutteloos te voelen.

Een ander belangrijk onderdeel van de cursus is dat jullie weten wat er wel en niet mogelijk is en waar je wel of niet om kunt vragen. Zoals welke vormen van pijnbestrijding er zijn, en alle informatie over inleiden.

Je kunt niet oefenen om de perfecte geboorte te krijgen, want soms lopen de dingen anders.

Maar je kunt je wel voorbereiden op alles wat kan komen, zodat je weet wat je in welke situatie wilt om vervolgens rustig en ontspannen mee te kunnen gaan in de flow van jouw bevalling.

Hypnobirthing is geen stereotype pufcursus zoals je vaak ziet in films. Hypnobirthing is een hands on cursus die je leert om te gaan met alle situaties die er tijdens een geboorte kunnen voorkomen.

Onze ervaring leert dat vooral ook de partners blij zijn, zij voelen zich nu eindelijk nuttig en hebben echt het gevoel dat ze wat kunnen doen.

De rode draad: You can’t stop the waves, but you can learn to surf.
Marie mongan (founder Hypnobirthing)

hypnobirthing sam
hypnobirthing cursus boek

Highlights die aan bod komen tijdens de cursus

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van maximaal 2.5 uur, met meerdere stellen.

De cursus vindt plaats in Broek op Langedijk. Bijlestaal 64. Wij willen graag dat de geboortepartner bij de cursus aanwezig is.

Ook bieden wij privé cursus aan huis aan, deze kunnen natuurlijk vrij worden ingepland.

We bieden ook verkorte trajecten aan. Deze kunnen handig zijn als je toch last minute een goede voorbereiding wil. Hou er rekening mee dat de Hypnobirthing altijd 5 bijeenkomsten heeft en de verkorte cursus dus een samenvatting is en helaas minder volledig.

! Er zijn veel verzekeringen die een gedeelde van de Hypnobirthing cursus vergoeden. Je kunt dit gemakkelijk checken in je polis onder het kopje zwangerschapscursus.

Ben jij klaar voor je mooiste bevalling?