Info zwangerschapscursus: hypnobirthing

Lees hier meer over onze zwangerschapscursus: hypnobirthing. Deze zwangerschapscursus vindt zich plaats in de omgeving van Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk

9 maanden in je kracht met behulp van hypnobirthing

Naast personal training, yoga en de ondersteunende kracht van goede voeding, is Hypnobirthing een mooie aanvulling om tijdens de 9 maanden van je zwangerschap én tijdens de bevalling in je kracht te staan

Hypnobirthing is een vorm van zelfhypnose waarmee je je kunt voorbereiden op de bevalling. Het is een leuke en praktische methode die makkelijk te leren is.

Iedere vrouw die goed voorbereid en met zelfvertrouwen wil bevallen heeft baat bij Hypnobirthing. Je zorgt voor een goede voorbereiding zodat je weet wat je tijdens de bevalling wel wil en wat niet, en daarbij ben je voldoende ontspannen om aan te geven wat je wensen zijn, ook als de situatie anders loopt dan verwacht.

Zwangerschap en met name de bevalling worden vaak vanuit een medische hoek benaderd, terwijl dit in veel gevallen niet noodzakelijk is. Je lichaam doet tijdens de bevalling, net als tijdens de zwangerschap, exact waar het voor gemaakt is en is daar ook voor toegerust.

Het vanuit een medisch perspectief benaderen van de bevalling zorgt er bij veel vrouwen (logischerwijs) voor dat ze met angst en beven naar de bevalling kijken, aangezien er veel aandacht wordt geschonken aan wat er allemaal mis kan gaan. Angst zorgt voor spanning in je lijf, en dat is nu net wat je bij de bevalling niet wil. Spanning in je lijf zorgt ervoor dat je niet kunt ontspannen bij het ter wereld brengen van je baby en dat je meer pijn ervaart. Ook je baby pikt dit op.

hypnobirthing

Hypnobirthing helpt je met ontspannings- en ademhalingstechnieken om de focus daar te leggen waar je die wil hebben: op het liefdevol en ontspannen ter wereld brengen van je baby.

Doordat je geleerd hebt jezelf te ontspannen zul je nagenoeg geen stress en veel minder pijn ervaren bij de bevalling.

Hypnobirthing heeft voordelen voor de moeder, de baby én voor de vader. Voor jou als moeder zorgt de methode ervoor dat je tijdens de zwangerschap en geboorte goed contact hebt met je baby en omdat je hebt geleerd om te ontspannen, maakt je lichaam endorfine aan. Dit stofje zorgt voor een geluksgevoel en werkt ook als een natuurlijke pijnstiller. De goede voorbereiding geeft je zelfvertrouwen en controle over het proces van de geboorte. Door gebruik van de geleerde technieken kom je bij de bevalling in je eigen veilige ‘bubbel’ en heb je vertrouwen in je eigen lichaam, dat weet wat het moet doen. De baby wordt op een liefdevolle en ontspannen manier ter wereld gebracht en voelt zich daardoor direct veilig en geborgen. Ook de vader/geboortepartner weet door de goede voorbereiding precies wat zijn of haar rol is tijdens de bevalling en is er een belangrijk onderdeel van.

Ben jij klaar voor je mooiste bevalling?