Affirmaties

Hier lees je meer over wat affirmaties zijn

Het woord affirmatie komt van het Latijnse woord ‘affirmare’.

Dat betekent versterken of bekrachtigen. Wie maar vaak genoeg positieve affirmaties herhaalt, zal de hersenen trainen om positieve gedachten te versterken.

Een affirmatie is eigenlijk gewoon een gedachte. Hoe vaker we een bepaalde gedachten hebben, hoe meer we daarin gaan geloven (en hoe meer het zich in ons leven zal manifesteren). Eigenlijk gebruikt iedereen al van jongs af aan affirmatie, helaas zijn dat negen van de tien keer alleen geen positieve affirmaties. We vertellen onszelf dat we iets niet kunnen, dat we iets niet waard zijn of dat we dingen niet goed doen. Zonde, want de kracht van affirmaties is vaak dat het zich bij herhaling in ons leven gaan manifesteren. Vertel jezelf vaak genoeg dat je iets niet kunt en op een dag zal dat waarheid worden.

Daarom is het juist zo belangrijk dat we positieve affirmaties in ons leven binnenlaten.

Onze hersenen zijn namelijk zo geprogrammeerd dat ze geloven wat we vaak zien of horen. Een echt werkzame affirmatie beïnvloedt het onderbewustzijn en herprogrammeert eigenlijk de hersenen. Maar wat is een echt werkzame affirmatie precies? Nu kan het best lastig zijn om vanuit jezelf steeds deze positieve bekrachtigers op te roepen. Daarom zetten wij deze graag op papier en leggen ze neer op lekker waar je vaker komt zodat je ze kunt lezen en dat ze eerst bewust, maar vervolgens ook onbewust hun intrede kunnen doen. Je kunt ze bijvoorbeeld op de toiletdeur, badkamerspiegel of op je bureau plakken. Wij hebben onze favoriete affirmaties voor je op een rijtje gezet, maar je kan ze natuurlijk ook zelf maken met wat jij belangrijk vindt. Affirmaties zijn trouwens niet alleen tijdens je zwangerschap, maar je hele leven geschikt. Denk bijvoorbeeld eens aan de affirmatie “ik neem tijd voor mezelf” of “ik heb lief”.
affirmatie kleding

​In het begin zul je misschien denken dat het zweverig is, of dat de affirmaties “soft” zijn.

Maar als je goed kijkt, zijn het eigenlijk gedachten die heel normaal zijn en die iedere zwangere vrouw echt zou moeten kunnen voelen.

Ben jij klaar voor de kracht van bekrachtigers?

Ben jij klaar voor je mooiste bevalling?